Noże

Noże

niedziela, 16 marca 2014

Sałatka z fetą, rukolą i słonecznikiem

Do czasu, kiedy moja kuzynka nie dała mi spróbować tej sałatki, nie lubiłam za bardzo rukoli. Przeszkadzał mi jej ostry smak i nie mogłam się przekonać. Teraz rukolę polubiłam, chętnie dodaję ją do różnych potraw.

Zaletą sałatki jest prostota wykonania oraz smak, który nie pozwala zakończyć konsumpcji na jednej porcji.

wtorek, 4 marca 2014

Quesadilla

Uwielbiam Quesadillas! Pierwszy raz spróbowałam tego pysznego dania w Pizza Hut, choć najlepsze i tak można dostać w restauracji meksykańskiej na Szewskiej we Wrocławiu. Zabrał mnie tam R, za co serdecznie mu dziękuję.
Pomyślałam, że przygotowanie tego meksykańskiego przysmaku samemu nie może być trudne. Faktycznie -  jest to bardzo proste i szybkie danie. Do środka można dać co tylko dusza zapragnie. Nadzienie jest zupełnie dowolnie. Moja wersja była na ostro, z dużą ilością warzyw.