Noże

Noże

piątek, 18 kwietnia 2014

Smażony makaron ryżowy z warzywami

Z ciekawości kupiłam makaron ryżowy. Chciałam spróbować pierwszy raz zrobić z nim jakieś proste danie, ale właściwie to nie miałam na niego pomysłu. Przeleżał w szafce lekko licząc pół roku, aż naszła mnie wena.
Sam makaron ryżowy jest genialny. Potrzebuje niewiele czasu, aby być gotowym do spożycia, a poza tym jest naprawdę dobry. W prostym połączeniu z podsmażonymi warzywami, daje szybkie i zarazem egzotyczne danie. Wszystkie składniki są dosyć łatwo dostępne w naszych sklepach. Polecam urozmaicać sobie tę potrawę innymi warzywami (cukinia, fasolka szparagowa), grzybami mung czy orzechami (nerkowiec).


Te śliczne pałeczki dostałam od mojej ukochanej mamusi, gdy wyprowadzałam się z domu :) Dziękuję, je się nimi wyśmienicie!