Noże

Noże

środa, 14 listopada 2012

Polędwica wieprzowa w ziołach

Specjalnie dla Oli U., która wyczekiwała przepisu na obiad według M, a zastała "tylko" krychane pyrki.
Druga część obiadu zrobionego przez M.

Czas przygotowania: 15-20 min

Składniki (na 2 porcje):
- polędwica wieprzowa ok 30 dag
- zioła prowansalskie
- biały ocet winny
- oliwa z oliwek

Pokrój polędwicę na małe kawałki, polej delikatnie oliwą i posyp ziołami prowansalskimi. Smaż na patelni. Pod koniec smażenia podlej octem winnym.


Smacznego!

Bardzo prosty, szybki i smaczny sposób na przygotowanie mięsa. Zioła prowansalskie i ocet winny świetnie do siebie pasują.
M zrobił polędwicę pół na pół. Połowa była z ziołami, a połowa w panierce... do kurczaka. Smaczna była, ale szkoda polędwicy na to, by smakowała jak kurczak :D

2 komentarze:

  1. Chciałam oficjalnie przeprosić M. :) Polędwiczki pierwsza klasa, a w połączeniu z pyrkami obiad godny mistrza! Dlatego to Ty Ola oddajesz "fartucha", a M. zostaje dalej w grze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. [...]ale szkoda polędwicy na to, by smakowała jak kurczak[...]
    eufemizm jakiś
    już nie mówie kogo to był pomysł:)

    OdpowiedzUsuń