Noże

Noże

wtorek, 28 maja 2013

Ryż z truskawkami

Nareszcie pojawiły się krajowe truskawki!

W związku z tym zrobiłam sobie na obiad ryż z truskawkami.
Chyba nie muszę rekomendować tej pyszności :)


Czas przygotowania: 15 min

Składniki (na 1 porcje):
- ryż
- 30 dag truskawek
- 50 ml słodkiej, 18% śmietanki
- łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżeczki cukru
- łyżeczka cynamonu

1. Ugotuj ryż z dodatkiem szczypty cynamonu.
2. Wyłóż ryż na talerz i polej śmietanką.
3. Posyp cukrem waniliowym, cukrem oraz cynamonem.
4. Dodaj truskawki (możesz je rozcisnąć widelcem, zmiksować blenderem, pokroić na kawałki lub pozostawić w całości).
5. Zajadaj się :)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz