Noże

Noże

wtorek, 20 sierpnia 2013

Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami i cebulą

Filety z kurczaka zapiekane pod serem - pycha. Dobrze przyprawione, z pieczarkami i cebulą to już w ogóle niebo w gębie! Zdecydowanie polecam, bo nie wymaga długiego stania przy garach.

Czas przygotowania: 15min + zapieczenie
Składniki (na 3 porcje):
- 300g piersi z kurczaka
- 5-6 dużych pieczarek
- 1 duża cebula
- starty ser żółty
- rozmaryn
- papryka ostra
- sól, pieprz

1. Podziel kurczaka na mniejsze kawałki. Podsmaż bez panierki na niewielkiej ilości tłuszczu, aż mięso będzie białe.
2. Ułóż mięso na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Przypraw solą, pieprzem i rozmarynem.


3. Zeszklij cebulę na patelni i dodaj pieczarki. Całość smaż, aż pieczarki będą miękkie.


4. Nałóż pieczarki z cebulą na kurczaka, posyp ostrą papryką i startym serem.
5. Wstaw do piekarnika na 175oC. Zapiecz, aż ser się stopi i zarumieni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz