Noże

Noże

poniedziałek, 21 stycznia 2013

Penne z sosem pomidorowym i pieczarkami

Szybki i bardzo smaczny obiad, który zaserwowałam pewnego pięknego dnia sobie i M. Uwielbiam ciągnący się ser. Do tego nasze ukochane pieczarki i cebula. Raj dla naszego podniebienia. Zdecydowanie polecam.



Czas przygotowania: ok 30min

Składniki (na 3-4 porcje):
- 250g makaronu penne
- ok 6-7 dużych pieczarek
- 1 duża cebula
- sos pomidorowy (można użyć gotowego np. z bazylią lub zrobić samemu)
- 1 opakowanie sera mozzarella
- sól, pieprz
- tymianek, bazylia

1. Ugotuj makaron.
2. Podsmaż cebulę i pieczarki na patelni. Dodaj tymianek, bazylię, sól i pieprz
3. Do naczynia żaroodpornego włóż makaron, polej prawie całym sosem pomidorowym.
4. Dodaj pieczarki z cebulą, polej resztą sosu.
5. Na wierzchu ułóż kawałki mozzarelli.
6. Wstaw do piekarnika na ok 170oC. Piecz aż ser się roztopi.


Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Za tą ciągnącą mozzarellę dałabym się pokroić! :D

    OdpowiedzUsuń