Noże

Noże

poniedziałek, 24 lutego 2014

Babka mocno czekoladowa

Banalnie prosta babka. Przepysznie czekoladowa.
Podczas pieczenia zapach jest nie do wytrzymania. Czekoladoholicy strzeżcie się!



Czas przygotowania: 10 min + 40 min pieczenia

Składniki:
- 620g mąki pszennej
- 440g cukru
- 200ml oleju
- 5 łyżek kakao
- 500ml mleka
- 4 jajka
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 aromat waniliowy
- polewa: 3 łyżki masła, cukru, wody, kakao, 1 łyżeczka cukru waniliowego
- posypka waniliowa do ozdobienia ciasta.

Wszystkie składniki wymieszaj razem. Piecz w 180oC około 40 min. Po wystygnięciu ciasta zrób polewę - w garnuszku rozpuść masło, dodaj cukier, kakao i wodę. Mieszaj, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą. Lekko wystudź i wylej na ciasto.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. To niesprawiedliwe :-) ja nie mogę tylko oglądać!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam do wielkanocnego konkursu:
    http://apetytprzepisy.blogspot.co.uk/2014/03/konkurs-wielkanocny.html

    OdpowiedzUsuń