Czas przygotowania: 20min
Składniki:
- 2-3 liście sałaty lodowej
- 4 duże pomidorki koktajlowe
- 1/3 cebuli
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- curry, sól, pieprz
- grzanki
- olej do smażenia
Sałatę umyj i porwij na małe kawałki. Pokrój pomidorki na ćwiartki, a cebulę w drobną kostkę i dodaj do sałaty.
Kurczaka umyj, pokrój w drobne kawałki i obtocz w przyprawie curry. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj sól i pieprz. Gdy olej będzie już rozgrzany, dodaj kurczaka i usmaż na złocisty kolor. Dodaj gotowego kurczaka do sałatki.
Całość dopełnij grzankami.
Sałatkę podałam wraz z fasolką szparagową. Wydawało mi się to dobrym połączeniem i się nie myliłam. Razem smakują świetnie.
ajć, aż mi ślinka pociekła tak apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuń