Noże

Noże

poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Grilowana papryka z fetą

Sezon grillowy uważam za rozpoczęty!

W weekend, w zamian za skrzynkę piwa i grilla, M z doktorkiem przekopywali mi ogródek. Niespodziewanie dołączyli do nich moi przyszli, potencjalni teściowie :) Z okropnej czynności jaką jest machanie łopatą zrobił się bardzo miły dzień. Do tego siostra nosem wyczuła pichcące się papryki i wraz ze szwagrem pojawiła się na mojej niewielkiej, przekopanej już posiadłości.


Czas przygotowania: 10min + grillowanie

Składniki (na 6 porcji):
- 3 papryki
- 1 opakowanie sera feta
- świeże listki bazylii

1. Papryki przekrój na pół, usuń gniazda nasienne.
2. Nałóż do każdej połówki ser feta.
3. Na wierzch połóż świeże listki bazyli.
4. Grilluj, aż papryka będzie miękka.

1 komentarz: