Zawiera dużo witaminy A, witaminę C i błonnik.
Kaki pokochałam od pierwszego gryza. Postanowiłam sprawdzić czy suszone będzie równie dobre co świeże.
Czas przygotowania: 5 minut
Czas suszenia: 15-19 godzin
Próby suszenia nowych owoców zawsze podejmuje od wysuszenia go bez żadnych dodatków. W tym wypadku jest to strzał w dziesiątkę. Kaki nie potrzebuje niczego! Jest wręcz idealne. M już zapowiedział, że chce takie na akcję do jaskini.
Sposób wykonania
Ułóż w suszarce i susz około 15-19 godzin. Czas suszenia zależy od grubości plastrów i pożądanego stopnia wysuszenia. U mnie wyszło 18 godzin.
Z trzech średniej wielkości świeżego kaki wyszło mi około 130g suszonego.
Wyszuszone kaki należy przechowywać w zamkniętym pojemniku.
Uważajcie! Zjadając kilka na raz można się nieźle zasłodzić. Jest to idealny zamiennik wielu niezdrowych słodyczy, gdy mamy ochotę na coś słodkiego.
Z pewnością będzie to dobra przekąska do zabrania np. w góry - szybko przywróci energię.
Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam takie naturalne słodycze niestety ciężko mi przekonać do nich resztę rodzinki.
OdpowiedzUsuńHmm, pomysł wart spróbowania
OdpowiedzUsuńشركة تنظيف بيوت
OdpowiedzUsuńتنظيف بيوت