Noże

Noże

wtorek, 19 marca 2013

Grzanki do zupy

Grzanki idealnie nadają się do zup- kremów. Równie dobrze pasują do pomidorowej zamiast ryżu czy makaronu. Wykorzystuję je również do sałatek. Genialnie proste i genialnie smaczne, a przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
Można im nadać własny, niepowtarzalny smak, dodając różnorodnych przypraw.

Przepis na grzanki zaczerpnięty od mojej babci :)




Czas przygotowania: 5-10 min

Składniki:
- pieczywo (bułka, chleb)
- masło
- dowolne przyprawy

1. Bułkę (najlepiej, żeby nie była zbyt świeża) pokrój w kostkę.
2. Na patelni roztop masło (ok 1 łyżki na kromkę chleba/bułkę).
3. Dodaj przyprawy - zioła, czosnek, paprykę, gotowe mieszanki.
4. Dodaj pokrojone pieczywo. Często mieszaj, aby pieczywo się nie przypaliło.
5. Smaż, aż kostki pieczywa będą twarde.

1 komentarz: