Noże

Noże

czwartek, 9 stycznia 2014

Sałatka z wędzonym dorszem

Bardzo prosta sałatka, do której potrzeba niewiele składników. Jej przygotowanie jest szybkie, nie wymaga wiele pracy. Nadaje się zarówno do obiadu jak i do samodzielnego zjedzenia np. na kolację. Szczególnie polecam ją osobom, które tak jak ja uwielbiają wędzone ryby.

Czas przygotowania: 10 min
Składniki (na 1 porcję):
- 2-3 liście sałaty lodowej
- 1 pomidor
- kawałek wędzonego dorsza
- sól, pieprz, oliwa z oliwek
- parmezan

Umyj sałatę i paprykę. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidora pokrój w dowolne kawałki. Dodaj niewielkie kawałki dorsza. Dopraw do smaku solą i pieprzem, polej odrobiną oliwy z oliwek. Dodaj cienkie kawałki parmezanu. Wymieszaj.

1 komentarz:

  1. A moje ulubione danie z wędzoną rybą to: serek wiejski + makrela + cebulka + natka pietruszki+ grubo mielony pieprz. Z tego robi się coś w rodzaju pasty, choć ja wolę większe kawałki. Pycha!

    OdpowiedzUsuń