Specjalnie dla Oli U., która wyczekiwała przepisu na obiad według M, a zastała "tylko" krychane pyrki.
Druga część obiadu zrobionego przez M.
Czas przygotowania: 15-20 min
Składniki (na 2 porcje):
- polędwica wieprzowa ok 30 dag
- zioła prowansalskie
- biały ocet winny
- oliwa z oliwek
Pokrój polędwicę na małe kawałki, polej delikatnie oliwą i posyp ziołami prowansalskimi. Smaż na patelni. Pod koniec smażenia podlej octem winnym.
Smacznego!
Bardzo prosty, szybki i smaczny sposób na przygotowanie mięsa. Zioła prowansalskie i ocet winny świetnie do siebie pasują.
M zrobił polędwicę pół na pół. Połowa była z ziołami, a połowa w panierce... do kurczaka. Smaczna była, ale szkoda polędwicy na to, by smakowała jak kurczak :D
Chciałam oficjalnie przeprosić M. :) Polędwiczki pierwsza klasa, a w połączeniu z pyrkami obiad godny mistrza! Dlatego to Ty Ola oddajesz "fartucha", a M. zostaje dalej w grze :)
OdpowiedzUsuń[...]ale szkoda polędwicy na to, by smakowała jak kurczak[...]
OdpowiedzUsuńeufemizm jakiś
już nie mówie kogo to był pomysł:)